Håravfall – Alopecia areata. Fläckvis håravfall.

 

Håravfall – Alopecia areata. Fläckvis håravfall.

Första typiska symtomen på Alopecia areata är små kala fläckar. Den underliggande huden är inte skadad och ser normal ut. Även om dessa fläckar kan ta många former, de är vanligen runda eller ovala. Alopecia areata drabbar oftast hårbotten och skägg, men kan förekomma på någon del av kroppen med hår. Olika områden av huden kan uppvisa håravfall och återväxt på samma gång. Sjukdomen kan också gå i remission under en tid, eller kan vara permanent. Det är vanligt hos barn.

Området för håravfallet kan pirra eller kännas smärtsamt.

Håret tenderar att falla av under en kort tidsperiod, det är vanlig förekommande med Håravfall på en sida av hårbotten mer än den andra.

När friskt hår dras ut,  ska max ett par hårstrå komma ut, och utdraget hår bör inte fördelas jämnt  längs kanten av hårbotten. Vid alopecia areata, tenderar hår att dras ut lättare längs kanten av det drabbade området som redan attackerats av kroppens immunförsvar jämnfört med det området som fortfarande är friskt.

Läs mer

 

TILL BUTIK

499 kr inkl. moms
299 kr inkl. moms
539 kr inkl. moms
STORSÄLJARE
599 kr inkl. moms
199 kr inkl. moms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *