Schampo mot håravfall

Att välja schampo är inte ett enkelt beslut och ofta ett beslut som fattas baserat på reklam som man medvetet eller omedvetet har fått ta del av. Olika sorters schampo är bättre än andra och vissa schampotyper kanske inte passar just dig. Därför är det viktigt att objektivt försöka ”känna av” vad man själv tycker passar en bäst. Ofta märks resultatet av en schamponering redan efter det att håret har torkat.

Det är viktigt att använda sig av balsam för att håret ska klara slitage bättre och därmed inte falla av eller brytas i förtid. Varje hårstrå har en viss livslängd och det definerar hur långt vårt hår maximalt kan bli. Däremot så faller, i normala fall, mellan 40-100 hårstrån av varje dag och en del av det beror på skötsel och en del beror på naturlig ersättning och åldrande.  Hos kvinnor märks de hårstrån som faller av mycket mer tydligt då de ofta har längre hår än män – antalet är dock vanligtvis densamma.

Håret är dessutom känsligt för årstider och väderlek och mängden hår som faller av varje dag är därmed delvis baserat på detta. Med det ovan som bakgrund är det inte så konstigt att vi tar intryck utifrån när vi väljer schampo – det är ju näst intill omöjligt att veta hur mycket hår man ska tappa varje dag.

Det bästa sättet är att försöka vara medveten om det, men inte stressa upp sig (vilket är ytterligare en faktor till håravfall). Testa olika schampon som påstår sig vara mot håravfall, och var objektiv, fall inte för lukt, bild och reklam.

 

TILL BUTIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *