Håravfall på grund av stress

Negativ stress är inte bra och du borde göra allt för att hålla det borta från dig.

Läs den raden om och om igen och gör det till ditt dagliga mantra. Negativ stress påverkar allt från ditt psyke, hur du handskas med andra, din känslomässiga balans, till dina relationer, ditt arbete och hur du väljer att se på världen. Dessutom kan stress orsaka håravfall.

Telogen effluvium är en hårbottensjukdom som kännetecknas av uttunning/gallring av hår och beror på hårets tidiga inträde till den telogena fasen (vilofasen av hårsäcken). Emotionell eller fysiologisk stress kan leda till en förändring av den normala hårcykeln och orsaka sjukdom och håravfall. Potentiella orsakssamband finns i samband med ätstörningar, förlossning, kraftig feber, kronisk sjukdom, större operation, blodsbrist, känslomässiga störningar och droger.

För att ställa diagnosen teologen effluvium kan läkare använda sig av olika diagnostiska tester, inklusive trichogram, trichoscopy och biopsi. Symptomen av effluvium kan te sig liknande alopecia totalis.

Om du vet bakgrunden till din stress borde du handskas med den så fort så möjligt och inte låta saker och ting bero. Uppsök hjälp hos familjen, en läkare eller en psykolog.

TILL BUTIK

En tanke om “Håravfall på grund av stress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *