Varför tappar du hår?

 

1. Ärftligt håravfall

—Den vanligaste orsaken är ärftligt håravfall (androgen alopeci), som även drabbar män. Den här formen av håravfall kommer långsamt och ofta tar det tid innan man märker att man har blivit tunnhårig. Hos kvinnor blir håret tunnare mitt uppe på huvudet. Till skillnad från män blir kvinnor mycket sällan helt kala på huvudet. Kvinnor får oftast behålla hårlinjen, men hos män är det vanligt att hårfästet kryper uppåt.

2. Diffust håravfall

—Näst vanligast är diffust håravfall (telogent effluvium). Här tappar man plötsligt mycket hår. Det är ofta ett tydligt förlopp där stora tussar lossnar över hela huvudet. I de flesta fall vet man inte vad som orsakar diffust håravfall, men det kan bero på sjukdom, järnbrist, kraftig viktminskning eller en livskris då man mår psykiskt dåligt. Läkemedel, t ex hjärt-, blodtrycks- och blodförtunnande mediciner, kan också orsaka tillfälligt håravfall.

Det därför alltid är viktigt att söka läkare om man tappar stora mängder hår för att undersöka vad som är orsaken. Järntillskott eller byte av läkemedel kan vara aktuellt om det är skälet till håravfallet. När man inte hittar någon orsak till håravfallet kan man lugnt vänta ett halvår innan man påbörjar någon behandling, eftersom håret kommer tillbaka i två tredjedelar av fallen.

3. Fläckvis håravfall

—Den tredje vanligaste orsaken är fläckvis håravfall (alopecia areata). Det är en autoimmun sjukdom där kroppens eget immunsystem angriper hårsäckarna så att de slutar fungera och det då blir kala fläckar på huvudet. Man kan också tappa allt hår. Den här sjukdomen drabbar ca 200 000 personer i Sverige. I de flesta fall kommer håret tillbaka efter ett till två år, men det är vanligt med återfall.

4. Kosmetiska lösningar

Men det finns ett flertal lösningar på det och en av dem är att använda kosmetiska hårfiber, hårförtjockare eller förbättrare som de ibland kallas. Några av fördelarna är att de är mycket lätta att applicera, och ger ett fantastiskt resultat på några sekunder som döljer kala fläckar samt tunt hår, oberoende av orsaken och i vilket stadium håret har tunnats ut.

Hairfor2 produkterna kan användas i kombination med Minoxidil (Rogaine) Finasteride (Propecia) och andra likande produkter eller för att förbättra utseendet av Hårtransplantationen.

Eller om du lider av håravfall och inte vill använda tabletter, kirurgi eller en tupé, använd hår Förtjockningsmedel som proffsen använder, välj Hairfor2 Professional Salon Hårfiber/Hårfiberspray!

Läs mer

SKAKA – SPRAYA – STYLA KLART.

TILL BUTIK