Hur får man tjockare hår?

 

Efter den forskning vi har gjort på ämnet finns det inga genvägar till ett bättre och tjockare hår; däremot finns det lösningar på en rad problem som leder till tunt hår.

Som vi har beskrivit i andra artiklar är det viktigt att förstå bakgrunden till ett tunnare hår för att kunna jobba på att få tjockt hår. Tjockt hår är en funktion av ens välmående, hur man tar hand om sitt hår, men också på individens uppsättnig av gener.

Vad är då en välmående individ? Ur ett hår-hälso-perspektiv (om vi får kalla det för det) så är det en person som äter en allsidig kost, får i sig alla de vitaminer och mineraler som vi har pratat om tidigare, tränar regelbundet men inte för mycket, inte bantar aggressivt, inte stressar i onödan och speciellt inte över längre perioder, inte genomgår allvariga febersjukdomar och undgår och behandlar svampsjukdomar på hjässan.

Den andra faktorn till tjockare hår är vad man har i håret. Här är det viktigt att få tag på ett schampo och balsam som passar just dig. Det finns inga produkter som är bra för alla, utan det är högst individuellt. Se till att du använder balsam och att du kammar håret först efter det att det har torkat – på så sätt minskar du mängden hårstrån som bryts av. Se artikeln om schampo för mer info.

Den tredje faktorn är ens genetiska uppsättning som i en första anblick verkar hopplös att ”behandla”. Det finns dock en rad olika produkter som hämmar ärftligt håravfall. Se mer om detta i våra artiklar om medecinering och produkter om kan hjälpa till.

Det finns en rad olika metoder och produkter till hårförtjockning – vilket ofta betyder en kosmetisk förändring. Till exempel erbjuder Hairfor2/Volluma Salon Hårfiberspray på ett naturligt sätt ett tjockare hår genom ett enkelt applicerande. Sprayen är vattentåligt, till skillnad från många av konkurrenterna. Annars finns några andra hårförtjockningsmedel att välja på, ofta i pulver form Volluma/Hairfor2 Salong Professional Hårfiber. Hårtransplantation är en annan metod att få tjockare hår på.

Sammanfattningsvis kan man säga att man ska hålla kolla på följande:

1) Kosten
2) Stressnivån
3) Sjukdomar, stress och bantning
4) Ett passande schampo och balsam
5) Kosmetiska hjälpmedel

 

TILL BUTIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *