Hårtransplantation

Olika kliniker använder sig av olika metoder vid hårtransplantationer. Det vanligaste sättet är att ta hårsäckar från ett givarområde (ofta bakhuvudet och nacken) och plantera det på önskat område (mottagarområde). Förr var det vanligt att det skedde med skalpell och man skar upp ett litet hål där hårsäcken planterades. Nuförtiden är det dock sofistikerade redskap som används och ofta är själva operationen relativt obehagsfri. Att transplantera hår är ett stort beslut och innan du har beslutat dig om vilken klinik du ska vända dig till behöver du forska lite på klinikernas renommé tycker vi. Det är trots allt ett hantverk, vilket i regel gäller ”all” plastikkirurgi, och därför vill du gärna höra från andra att de var nöjda med hantverket.

Dagens hårtransplantationsmetoder ger ofta ett fint resultat och det är svårt att upptäcka att det rör sig om transplantat. Ofta lämnar behandlingen heller ingen spår efter sig (gäller ej STRIP-metoden).

Många arbetar idag med FUE Ilter Metoden (FUE IM) som är en hårtransplantation där skalpell inte används; därför krävs heller inga styng. Enskilda hårsäckar flyttas istället varförsig från en givaryta med hjälp av speciella kirurgiska instrument. Behandlingen är baserad på att man flyttar rätt hårsäckar, dvs de med lång livstid, till rätt plats för att på så sätt få den bästa möjliga effekt som håller så länge så möjligt. Ofta räcker dock inte en operation under en livstid, utan ett återbesök kan vara nödvändigt. Kliniken kan ofta estimera ett datum när du behöver komma tillbaka.

Priset på en hårtransplantation kan variera markant från klinik till klinik och därför gäller det att shoppa runt och våga pruta.

Volluma fiberspray fungerar lika bra på transplanterat hår som på naturligt hår och många kliniker erbjuder vår produkt som ett komplement.

 

TILL BUTIK

25 tankar om “Hårtransplantation

  1. Pingback: Behandling mot håravfall > Hairfor2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *