Att tappa hår

Att tappa hår kan vara oroväckande och även om man inte ska stressa upp sig över det är det viktigt att ta reda på varför man tappar hår.

Om man plötsligt börja tappa hår kan det bero på en rad olika orsaker – däribland till exempel stress, förlossning, bantning, sjukdom, långvarig feber, svamp och dålig kost. Försök och se tillbaka till tiden strax innan du märkte att du började tappa hår och försök reda ut vad – om något – som var blev annorlunda. Ibland finner folk att den bakomliggande anledningen till att man tappar hår sammanfaller med något traumatiskt som har skett eller en längre och hårdare bantningskur. Då är det enkelt att försöka göra saker och ting annorlunda eller acceptera att traumat är bakomliggande faktorn och jobba sig vidare därifrån.

Men det är inte alltid så lätt. Det är helt naturligt att tappa mellan 40-100 hårstrån varje dag och antalet kan variera med väderlek och årstid. Det är viktigt att använda sig av balsam för att håret ska klara slitage bättre och därmed inte falla av eller brytas i förtid. En del av det som du tappar varje dag beror dock på naturlig ersättning och åldrande hårstrån (varje hårstrå har en viss livslängd).  Hos kvinnor märks de hårstrån som faller av mycket mer tydligt då de ofta har längre hår än män – antalet är dock vanligtvis densamma.

Tappar du hår på grund av åldersrelaterad håravfall finns det en del receptfria och receptbelagda medel som du kan använda (läs mer om det i våra andra artiklar). Konsultera gärna med en apotekarie, läkare eller en specialist (dermatolog).

Det finns en del kosmetiska produkter som kan användas för att dölja håravfall. Till exempel så erbjuder Volluma fiberspray en enkel metod att spraya på hårfibrer som på ett naturligt sätt gör håret tjockare och fylligare. Borstar man håret i samband med appliceringen ger det håret en mycket naturlig och skön känsla. Dessutom är produkten vattentålig. Du behöver i regel shamponera håret för att det ska gå ur håret. Regn och svett brukar inte ha någon effekt på produkten i håret.

TILL BUTIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *